برگرفته از کتاب ها صفحه نهم
مطلب زیر بر گرفته از کتاب "سرمایه گذاری در صنعت تجهیزات پزشکی" نوشته دکتر محمد جعفر حسینی شیرازی است.
فرصتهای سرمایهگذاری همیشه و دائمی نیستند ما در زندگی خود فرصتهای مختلفی را به دست میآوریم اگر از این فرصتها بهخوبی و در زمان مناسب استفاده کنیم موفق خواهیم بود. و اگر از کنار آنها بدون توجه رد شویم دیگر افسوس فایدهای ندارد. اینکه بدانیم چه زمان باید سرمایهگذاری کنیم و بهترین زمان سرمایهگذاری در چه بازده زمانی است باید توجه کنیم که استفاده از "مشاور باتجربه مفید" و "تحلیل موقعیت از طرف خودمان" موضوع اصلی میباشد. انتخاب یک مشاور مناسب و صادق باتجربه علمی و عملی در انجام یک سرمایهگذاری مؤثر است. یک مشاور خوب و باتجربه شمارا میتواند به اهدافتان برساند به شرطی که درست و دقیق عمل کنید. و به گفتههایش در زمان مناسب با دقت عمل نمایید. در ایران معمولاً افراد فکر میکنند همهچیز را میدانند و در کارهای مختلف کمتر از مشاوران واقعی کمک میگیرند و حتی وقتی در ذهنشان به دنبال مشاور مناسب هستند با خود میاندیشند که برای رسیدن به هدف دریافت مشاوره، پولی پرداخت نکنند و همین است که میبینیم سرمایهگذاریهای بزرگی انجام میدهند و درنهایت با شکست مواجه میشوند. وقتی سری به شهرکهای صنعتی میزنیم کارخانههای مختلفی را میبینیم که به حالت تعطیل و نیمه تعطیل میباشد. بخش عمدهای از این شرکتها مربوط به صاحبان سرمایهای است که نقش مشاور واقعی را نادیده گرفتهاند. البته طبیعی است که خود سرمایهگذار هم باید برای رسیدن به اهداف خود تلاش کند چراکه اگر یک مشاور بتواند یکراه حل منطقی برای یک سرمایهگذار را تعیین کند، برای رسیدن به اهداف و بازده مناسب خود سرمایهگذار هم باید بخواهد و تلاش کند. در طول حدود چهل سال مشاوره و کار در زمینه ساخت کارخانههای تجهیزات پزشکی بسیار با افرادی برخورد کردهام که بعد از گذر از فرصتهای سرمایهگذاری پیش رویشان تازه متوجه شدهاند که چه زمانهای طلایی را ازدستدادهاند! و یا افرادی که در شروع کار مناسب عمل کردند ولی در ادامه راه به انحراف راه را رفتهاند. و خود سدی برای رسیدن به اهداف سرمایهگذاری مناسب بودند. پس باید با هوشیاری بیشتر و با استفاده از مشاوران خبره در زمان مناسب وارد کارزار عمل و سرمایهگذاری شویم تا بتوانیم به بازده مناسب در یک سرمایهگذاری دست پیدا کنیم. این موضوع مهمی است که خیلی خوب نیست که ما برای راهاندازی یک کسبوکار و سرمایهگذاری روی یک پروژه یک سال یا شاید دو سال در حال تحقیق باشیم درصورتیکه در اینیک سال این کسبوکار میتوانست به سود و رشد قابلتوجهی برسد. پس بهتر است که بهجای فکر کردن روی کاغذ، حتی لااقل اقدامات کوچکی انجام دهیم، چیزی که در صورت وجود آن سریعتر به موفقیت خواهیم رسید، و بدینسان این فرآیند در اصطلاح همان عملگرایی است. مراجعهکنندگانی داریم که برای انجام یک سرمایهگذاری دو سال در حال فکر کردن هستند، بهجای فکر کردن عملگرا باشید، کسبوکارتان را راهاندازی کنید و در حین کار اگر با مشکل مواجه شدید، روشتان را بازنگری و تصحیح کنید. مطمئن هستم با دقت در انجام کارهایی که مشاورتان میگوید، موفق خواهید شد. بهشرط آنکه مشاورتان باتجربه مفید باشد. پس این نکته مهمی است که در سرمایهگذاری باید از افرادی موفق مشورت بگیرید. تا بتوانید به اهداف اصلی سرمایهگذاریتان دست پیدا نمایید. مشورت با افراد غیرمتخصص، غیر موفق، حسود نتیجهای را در برندارد و باعث دلسردی در انجام یک کار برای شما خواهد بود.
دوستی میگفت:
"وقتی گراهام بل مخترع تلفن بیش از صدسال پیش برای جذب سرمایهگذار، اختراعش رو رونمایی کرد، بهش گفتن شرکت ما برای چی باید برای این اسباببازی پول بده!
مردم و اطرافیانی که همیشه آرزوها و تلاشهای شمارا مسخره میدانند. همیشه هستند و دائم اظهارنظر میکنند. آنها وقتی موفق میشوید بازهم دنبال سوژه جدید هستند و این راه همیشه ادامه دارد."