صفحه اصلیسوابق کاریتالیفاتافتخاراتبرگرفته از کتاب هایادداشت هاتماس با ماگالری عکس

برگرفته از کتاب ها صفحه ششم

ورود به بازار کار مهندسی پزشکی 

مطلب زیر بر گفته از "کتاب ورود به بازار کار مهندسی پزشکی" نوشته آقای دکتر محمد جعفر حسینی شیرازی می باشد.

مقدمه نویسنده: به لطف خداوند مهربان چهار دهه است که در حوزه مهندسی پزشکی و ایجاد کارخانه های تولید تجهیزات پزشکی یکبار مصرف فعالیت می کنم و هر روز با چند سوال تکراری از طرف افرادی که می خواهد وارد بازار صنعت سلامت و بخصوص مهندسی پزشکی شوند، برخورد می نمایم و آن سوالات این است که: چطور می توانم وارد بازار کار در مهندسی پزشکی شوم؟ باید از چه نقطه ای شروع کنم؟ نیاز است چه تجربیات و مهارت هایی کسب نمایم؟ آیا بازار این صنعت درآمد زیادی دارند؟ بهتر است تولید کننده، واردکننده و یا تعمیرکار باشم؟ 

این سوال ها و اینگونه دغدغه ها برای افراد مختلفی در این صنعت بعلت عمر کم رشته مهندسی پزشکی از زمان ایجاد در ایران وجود دارد؛ از فردی که تازه در پی انتخاب رشته دانشگاهی مهندسی پزشکی می باشد؛ تا فارغ التحصیل های رشته مهندسی پزشکی در تمامی مقاطع دانشگاهی و در تمام گرایش های مختلف؛ آنها بفکر آینده شغلی خود هستند. و طبیعی است که بخواهند بیشتر در مورد بازارکار این رشته بدانند و بیشتر بیاندیشند!

اما پاسخ به این سوال ها بنا به علایق، اهداف، تفکرات، انگیزها، تلاش و پویایی افراد، قدرت برنامه ریزی، هوش و غیره در این افراد می تواند متفاوت باشد؛ چرا که انسان ها دارای اندیشه ها و اعمال مختلف و رفتارهای متفاوتی در برابر جامعه پیرامون خود هستند.  پس هر فردی برای تدوین آینده خود باید بداند که دارای چه خصوصیاتی است و چگونه می تواند از مهارت های فکری، جسمی و اجتماعی خود بهره ببرد. تمامی این رفتار ها در جامعه مهندسی پزشکی مرا وا داشت تا به نگارش این کتاب بپردازم. باشد که بتوانم پاسخگوی سوالات دوستان خوبم شوم. و معرف افکار و اندیشه های شخصی ام که حاصل سال ها کار در رشته مهندسی پزشکی است را به نسل جوان منتقل نمایم.

مقدمه کتاب: هر فردی برای ورود به بازار کار در رشته مهندسی پزشکی در درجه اول باید خود را بطور دقیق بشناسد و یا بعبارتی بداند به چه کاری هایی بیشتر علاقه دارد؟؛ روحیات او متمایل به چه کاری است؟ به چه مواردی اهمیت بیشتر می دهد؟ با توجه به چه امکانات و ابزاری که در اختیار خود در زندگی دارد بیشتر می تواند به آرزوهایش برسد؟ مهارت ها و تلاش در زندگی او بیشتر برای رسیدن به کدام بخش از خواسته هایش است.

حالا با دانستن این موارد قدم بعدی آن است که بازار کار مهندسی پزشکی و فرصت های فرا رو در بازار کار و تجارت را بیشتر درک نماید؛ به همین خاطر این کتاب شامل سه بخش است. فصل اول کتاب به شناخت شخصی انسان ها نسبت به آرزو های شان می پردازد؛ و در ادامه راه های رسیدن به آرزوها را طبق تجربیات شخصی نویسنده با توجه به تجربه چهار دهه فعالیت در حوزه مهندسی پزشکی و کسب موفقیت های بین المللی به آموزش می گذارد. فصل دوم کتاب موقعیت های رشته مهندسی پزشکی را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهد، تا بدانیم از بین شغل های مختلف در رشته مهندسی پزشکی کدام با روحیه و امکاناتی که می توانیم بسازیم همخوانی دارد. و چگونه می توانیم در راه رسیدن به اهداف مان وارد بازار کار شویم. فصل سوم کتاب هم به بعد از شناخت آرزوها و شناخت موقعیت های شغلی نوبت این است که چگونه باید خودمان را تربیت کنیم و در رفتارمان بازنگری داشته باشیم تا به اهداف واقعی و منطقی مان در جهت آینده ای درخشان توام با آرامش مالی دست پیدا کنیم.


ناظرفنی

یکی از اصلی ترین شغل های رشته مهندسی پزشکی ناظر فنی می باشد. وجود یک ناظر فنی با مدرک معتبر و دادن تعهد نامه از طرف ناظر فنی به اداره کل تجهیزات پزشکی بعنوان نماینده وزارت بهداشت در جهت رعایت اصول و استانداردهای مربوط از الزامات اساسی در تمامی فعالیت های شرکتی زیر نظر اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت می باشد. لازم به توضیح است که ناظر فنی فردی است دوره دیده که از طرف انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی دوره‌های ناظر فنی را گذرانده و دارای مدرک ناظر فنی تولید ، واردات و توزیع است. ناظر فنی و یا همان مسول فنی یکی از مهم‌ترین ارکان یک شرکت مهندسی پزشکی را تشکیل می دهد.

توجه شود که مسئولیت های ناظرفنی عبارتند از:

الف-نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی کارخانجات تولیدی داخلی در صورت تولیدی بودن شرکت و یا کارخانجات خارج از کشور به منظور واردات و توزیع کالا در داخل کشور ایران زیر نظر قوانین اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت.


ب-تضمین سلامت و کیفیت محصول تا پایان تاریخ انقضا و پاسخگویی در برابر مراجع بهداشتی و قانونی در صورت بروز مشکلات بهداشتی، سلامتی و کیفی محصول.


ج-نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی محصول در انبار و کنترل روش‌های انبارداری محصول.د-نظارت برکنترل شرایط حمل ونقل و اطمینان از عدم فساد، آلودگی و آسیب دیدگی محصولات تجهیزات پزشکی


ه-مسئول اجرای سیستم فراخوان برای جمع آوری محصولات تجهیزات پزشکی توزیع شده معیوب یا مضر و محصولاتی که توسط اداره کل تجهیزات پزشکی به دلیل وجود اشکالاتی، دستور به جمع آوری آنها از سطح بازار نموده است و نظارت بر امحا یا مرجوع نمودن آن محصولات تجهیزات پزشکی  و ارائه گزارش به اداره کل تجهیزات پزشکی از مشکل بوجود آمده و چگونگی رفع مشکل توسط شرکت مربوطه.


و-نظارت بر عملیات برچسب گذاری براساس ضوابط مربوطه اداره کل تجهیزات پزشکی قبل از عرضه کالای داخلی و یا خارجی تجهیزات پزشکی یکبار مصرف و یا دستگاهی تحت نظارت و بررسی شرکت مدنظر خود.


ز-رسیدگی به شکایات واصله از مراکز درمانی بجهت محصول تجهیزات پزشکی شرکت تحت نظارت و پیگیری آنها تا حصول نتیجه و پاسخگویی لازم.

حداقل ضوابط احراز صلاحيت براي ناظر فني به شرح ذيل است: عدم سوء پيشينه كيفري، عدم اعتياد به مواد مخدر، ارائه گواهي پايان خدمت و يا گواهي معافيت از خدمت، عدم ممنوعيت اشتغال بكار در داخل كشور جهت اتباع بيگانه، عدم اشتغال به كار در ساير پست ها و مسئوليت ها در ساعات كاري، ارائه گواهي امضاء در حوزه شرح وظايف ناظرفني با تاييد مديرعامل يا هيئت مديره، داشتن حداقل دو سال سابقه كار، داراي مدرك حداقل كارشناسي در رشته مرتبط با موضوع فعاليت، گذراندن دوره هاي آموزشي آشنايي با الزامات و ضوابط اداره كل تجهيزات پزشكي، آشنايي با الزامات اساسي سيستم مديريت كيفيت در تجهيزات پزشكي ایزو 13485

 




اطلاعات تماس

  • آدرس : تهران بزرگراه فتح (جاده قديم کرج) ، سه راه شهريار ، جاده شهريار ، نرسيده به سعيد آباد ، شهرک صنعتي گلگون ، بلوار ميلاد جنوبي ، پلاک 14
    تلفن:02165611247-02165611248
    تلفن همراه:09120712724
    پست الکترونيک : info@niamsh.com