یادداشت ها صفحه پنجم
رسیدن به آرزوهای کوچک و بزرگ
رسیدن به آرزو ها و اهداف هر فرد نیازمند حرکت و تلاش دارد شاید این تلاش ها و بدست آوردن موقعیت ها سالها بطول بیانجامد. انسان دایم در حال حرکت به سمت علایقی است که رسیدن به آنها نیازمند طی زمان است.
این که خداوند چه حکمتی را برای هر انسان برای رسیدن به هدف قرار داده متفاوت می باشد. از سال 1992 میلادی که جزو مشاوران موسسه «مدرن پلاستیک امریکا» شدم، از طرف انتشارات مک گراهیل آمریکا آخرین دستاورد های نمایشگاه پلاست میلان ایتالیا را دنبال می کردم و دایم برایم اطلاعات مختلف این نمایشگاه را می فرستاند. همیشه دوست داشتم بتوانم از این نمایشگاه بزرگ دیدن کنم و امسال در سال 2018 یعنی بعد از گذشت 26 سال توانستم به این علاقه ای که داشتم دست پیدا کنم. نمایشگاه بزرگ پلاست ایتالیا یکی از بهترین نمایشگاه های صنایع پلاستیک جهان است. جای همه دوستانم خالی بود مخصوصا دوستان فعال در صنایع پلاستیک کشور ایران تا از این دستاورد های جالب دیدن می کردند. دنیای امروزی ما دنیای پلاستیک است و امروزه وقتی به دور و برمان نگاه می کنیم دایم انواع پلیمر ها را می بینیم.
امیدوارم شما دوستان هم به آرزو های کوچک و بزرگ خود برسید. البته وقتی که قدر آن را بدانید!
ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان
براساس گزارش صندوق بینالمللی پول، ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان است.
در گزارش این صندوق رشد چهار درصدی، تقلیل بیکاری و کاهش نرخ تورم از دیگر شاخصهای توسعه ایران در سالهای اخیر بوده است.
رشد اقتصادی، سلامت جامعه و آموزش را از مولفههای اصلی توسعه انسانی در کشور محسوب می شود .میزان امید به زندگی در کشور افزایش یافته و به 74 سال رسیده است.
دو میلیون سفیرسلامت در کشور فعال هستند و برای سلامت فرزندان کشورمان معاونت سلامت در آموزش و پرورش فعال است.
گرچه اجرای طرح سلامت دارای کاستی هایی بوده است اما با وجود اینکه فقط چهار سال از طرح تحول سلامت در کشور سپری شده است. افزایش چشمگیر تخت های بیمارستانی در کشور در عین حال عدم دستیابی به منابع مالی عمومی کاملا مشهود است. ساخت شش هزار مرکز بهداشت روستایی در کشور در مدت طرح تحول سلامت و
فناوری نو در تولید تجهیزات پزشکی
پیکره صنعت دانش و تکنولوژی امروز بیش از هر زمان نیازمند تزریق فناوری های نو می باشد. صنعت بدون استفاده از فناوری نو در طول زمان محکوم به فنا می باشد.
استفاده از روش های نوین فناوری تولید تجهیزات پزشکی، اصلاح مواد اولیه با هدف زیست سازگاری، استفاده کمتر از مواد اولیه و اصلاح شکل وساختار قطعات، استفاده از فضای تولید کنترل تر شده و کوچکتر، استفاده کمتر از نیروی انسانی و در نتیجه کم کردن اشتباهات پرسنل، بکار گیری ماشین آلات مناسب با شرایط و فضای تولید، باید در دستور کار هر تولید کننده ای قرار گیرد.
تمامی این پارامترها می توان به تولید بهتر و قیمت مناسب ترو ایجاد ارزش افزوده بالاتر کمک کند.
گرچه باید ساختار قیمت گذاری در فروش تجهیزات پزشکی تغییر کند تا تجارت آزاد و رشد کیفی محصول، محقق گردد. اما استفاده از دانش و فناوری های نو نیز می تواند به این بن بست و عدم تحرک کمک اساسی کند.
از این رو بود که وقتی پای تولید چین در جهان مطرح شد کشورهای اروپایی در سال دو هزار میلادی شروع به تغییر ساختاری در نظام تولید کردند.
امروزه با نگاهی ویژه به شرکت های اروپایی خواهید دید که جایگاه استفاده از فناوری های نو بسیار مشهود است تا جایی که ماندگاری شرکتهای اروپایی بسته به این موضوع خاص است.
پس باید توجه کنیم که نیاز به نو آوری یکی از اساسی ترین نیازهای تولید در کشورهای اسلامی است. البته بشرط آنکه کشورهای اسلامی رویکرد مناسبی در جهت ساخت محصولات خود در کشور خودشان داشته باشند.
ایران بعنوان یکی از صاحبان تکنولوژی ایجاد کارخانه های تولید تجهیزات پزشکی می تواند به کشورهایی اسلامی در جهت دستیابی به کارخانه های تولید تجهیزات پزشکی کمک نماید. در این بین ذکر این نکته را لازم میدانم که طبق آمار موسسه فوربس آمریکا در سال ۲۰۱۵ بیشترین بازده سرمایه گذاری در جهان مربوط به تولید تجهیزات پزشکی و صنعت سلامت بوده است.
وقتی در بازار سرمایه بررسی می کنم و یا با افرادی که صاحب سرمایه ای هستند صحبت می کنیم اولین گزینه سرمایه گذاری را مسکن بیان می کنند در حالی که بازار سرمایه گذاری مسکن به واقع دارای بازده پایین می باشد یکی از فاکتورهای اصلی در سرمایه گذاری در یک بخش میزان بازگشت سرمایه در واحد سال است. یا به عبارتی امروز اگر یک میلیارد روی یک بخش سرمایه گذاری می کنم در چه مدت زمان میتوانیم انتظار برگشت یک میلیارد تومان را داشته باشیم.
هر چند که شاخص چهار الی شش سال در بازگشت سرمایه، عددی منطقی در یک سرمایه گذاری خوب را نشان می دهد اما برگشت سرمایه در بخش تولید تجهیزات پزشکی با شاخصی برابر با حداکثر دو الی سه سال می باشد. و این بدان معناست که سرمایه گذاری مطمئن در این صنعت بهتر از دیگر سرمایه گذاری ها می باشد.
البته صنعت تجهیزات پزشکی دارای مزیت ها و قابلیت های خاصی می باشد که از آن جمله می توان به نیازمستمر بازار به محصول در هر شرایط، تضمین خرید داخلی بجهت نیاز کشور، نزدیکی بهبازار مصرف، امکان تولید با تنوع بالا، استفاده از کمترین امکانات و بدست آوردن بیشترین بازده، کسب دانش فنی در داخل کشور، ایجاد آرامش و امنیت در جامعه، کسب موقعیت و پرستیژ اجتماعی، صادرات به کشورهای همسایه، چابکی در تولید قطعات در فضای کم، بروز نمودن امکانات کارخانه در داخل کشور بدون نیاز به ورود دانش خارجی، کمک به اشتغال پایدار و در نهایت به امکان دستیابی به سود بالاتر اشاره نمود.
جالب است بدانید که ۱۲۰۰ تولیدکننده تجهیزات پزشکی در آلمان در سال ۲۰۱۵ درآمدی بالغ بر ۲۷,۶ میلیارد یورو داشتند. این درآمد ۹ درصد بیش از سال قبلش بود. آلمان با سهم ۱۰,۲ درصد سومین تولیدکننده تجهیزات پزشکی در جهان است.
ادراک سلول اولیه
جهان هستی و نوع آفرینش جهان در عین زیبایی و سادگی، پیچیده گی هایی دارد که بشر از بدو تولد اولین انسان آنرا مورد بررسی قرار داده و تا کنون توانسته به بخش بسیار کوچکی از آن دست پیدا کند. یکی از فرضیه هایی که بشر در طول تاریخ مورد توجه قرار داده است «ادارک سلول اولیه» است.
هر انسانی با محیط خود در ارتباط است. گیاهان، جانوران در تکاپویی ارتباط با هم هستند. خداوند مهربان در وجود هر گیاه، حیوان و انسان شبکه ای خاص از ارتباط را پدیدار ساخته است. گیاه های از طریق تمامی اعضای خود از برگ، ساقه و ریشه در ارتباط با هم هستند و تاثیرات انسان بر رشد و پرورش گیاهان مورد مطالعه و تایید اثر پذیری توسط دانشمندان واقع شده است. امروز این حقیقت برای دانشمندان کاملا واضع است که انسان می تواند بر پیرامون خود اثرات مثبت و با منفی بگذارد. گیاهان دارای این درک از طرف انسان هستند و شما بخوبی می توانید تاثیر انرژی های درونی خود بر آنها را ببینید.
اما سوال اینست که :
ما در پایان زندکی مان چه اثری بر روی این دنیا خواهیم گذاشت؟
آیا برآیند اثر ما در دنیا مثبت خواهد بود و یا منفی؟
این سوالی است که باید از خود بپرسیم تا بتوانیم بهتر زندگی کنیم و اثربخشی بهتری داشته باشیم .
آیا میدانستید موزهای با عنوان"موزه داروخانههای آلمان وجود دارد؟
موزه داروخانههای آلمان" در شهر هایدلبرگ یکی از پربیننـدهترین و جـالبترین موزههای آلمان است. در این موزه بیش از هزار ماده اولیه که برای ساخت داروهای پزشکی به کار برده میشود، به نمایش گذاشته شده است.
دویچه وله درباره این موزه جالب گزارش داده است:
"موزه داروخانههای آلمان" ابتدا در دهه 1930 در مونیخ آغاز به کار کرد. این مـوزه اما در جنگ جهانی دوم تخریب و در دورههای مختلف به شهـرهای دیگر منتقل شد. در نهایت در سال 1957 و در پیهمکاری دکتر ورنر لوکنباخ و تاریخدانان هنری دکتر کلاوس موگدا و دکتر آنهلیزه اشتمپر به عنوان یک موزه هنری- فرهنگی- تاریخی در هایدلبرگ افتتاح شد. در 28 ویترین این موزه بیش از هـزار ماده اولیه برای ساخت داروهای پزشکی از مجموعههای منحصر به فرد و با ارزش که متعلق به قرنهای 17 تا 19 میلادی است در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد. موزه داروخانههای آلمان با 625 هزار بازدیدکننده در سالیکی از پربازدیدکنندهترین مـوزههای آلمان است. هر ساله اشیا و بازماندههای تاریخی جـدیدی به اینموزه منتقل میشود که به متنوع ترشدن مجموعههای مختلف این موزه کمک میکند.این موزه ازقسمتهای مختلفی تشکیل شده:
قسمت مربوط به داروها و مواد اولیه ساخت دارو، تجهیزات ساخت دارو، گیاهان دارویی، داروخانه کودکان، ویتـرینها و محلهای پذیرش در سالها و شهـرهای مختلف آلمان که مربوط بـه دوره باستان تا قرن معاصر با تاکید بر سدههای 13 تا 20 است.
راستی با توجه به قدمت پزشکی در ایران، ما در ایران مـوزه ای برای نشان دادنتجهیزات پزشکی قـدیمی داریم؟
روش جـراحی دانشمندان قدیمی مان را به نمایش گذاشته ایم؟
چگونگی طرح یک ایده
همیشه در ذهن ما ایده های مختلفی گذر میکند ولی چطور باید یک ایده را در ذهن پروراند و چگونه باید آن را معرفی نمود؟
برای تجاری سازی یک محصول و یا دستگاه باید مراحل مختلفی بنا به نوع محصول و یا دستگاه طی شود تا تجاری سازی و ساخت انجام پذیرد.
اما نکته مهم این است که بدانیم که استفاده از ایده چه مزیتی را برای ما در پی دارد.پس مهم ترین بخش کار ارایه یک معـرفی کامل در مورد ایده است.
وقتی یک ایده مطـرح می شود، بعد از ثبت قانونی آن باید برای یافتن سـرمایه گذار بیشتر از گذشته سراغ مـزایای استفاده از آن برویم .
و یا به عبارتی باید شناسنامه ای کامل از وجود این فـرزند جدید درست کنیم تمامی مزایا و اهمـیت آن را بصورت دقیق معرفی کنیم و با توجه به آمـار، مزیت استفـاده از آن را به سرمایه گذار نشان دهیم .
تحلیل و شناخت ایده مهم ترین رکـن کاربوده، بگونه ای کـه اگر بتـوانیم اهمیت موضوع ایده و سرمایه گذاری را مشخص کنیم می توانیم با تـوجه به مزیت ها دنبال مصـرف کننده و بازار مصرف برویم.
اگر بتوانیم روی کاغذ بررسی دقیقی از ایده، سرمایه گذار و مصرف کننده بدست آوریم، می توانیم اهمیت تجـاری سازی آن را مشخص کنیم.
با مشخص شدن اهمیت اجـرای ایده نوبت به نوشتن طرح توجیه اقتصـادی می رسد حالا باید یک شخص و یا سـازمان خبره طرح را بصورت اقتصادی بررسی و تحلیل نماید.
در این بررسی کلیه هـزینه های اجرا ومدت زمان و چگونگی سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه مشخص می شود. حالا شما میتوانید بـا ارایه این طرح به یک سرمایه گذار به جذب مالی پروژه بپردازید.
در شرایط خاص وجود یک بررسی جامع تر از بازار نیز به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می کند.
با مشخص شدن اهـمیت اجرای ایده نوبت بهنوشتن طرح توجیه اقتصادی می رسد حالا باید یک شخص و یا سازمان خبره طرح را بصورت اقتصادی بررسی و تحلیل نماید.
همیشه انتقاد آسان وساختن سخت است
اساسا همه ما زمانی پیش آمده که وسیله ای را بصورت کاردستی، پروژه تحقیقاتی و یا به دلخواه خود ساخته ایم و می دانیم کـه خلق یک اثر چقدر می تواند وقت و انرژی انسان را بگیرد. و در قبال آن چقدر انرژی مثبت برای انسان ایجاد کند.
درست وقتی کار ایجاد یک اثر به اتمام می رسد نوبت به انتـقاد هاست و دایم افرادی را می بینیم که شروع به انتقاد می کنند.
شاید کمتر افرادی پیدا شوند که شما را تشویق کنند و در این بین بهتر است گوش فرادهید و صبر پیشه کنید. در بین انتقاد ها نقاط مثبت هم پیدا می شود که به شما در خلق بهتر اثر بعدی کمک می کند. همیشه آدم های منفی نگر در کنار این دسته پیدا می شوند. گرچه حس و انرژی منفی این افراد برای شما بد است اما سعی کنید فقط خود را به نقاط مثبت این انتقاد برسانید. و بدانید همین چالش ها هستند که شما را می سازند و طرح شما را در آینده پخته تر می کند.
بعضی وقت ها که آرام در کنار طبیعت می نشینم و به دنیایی که در آن هستم می نگرم با خود اندیشم که تنها خـداوند است که بی نقص می آفریند. اوست که آفریننده بی همتاست. گـرچه او نیز منتقد دارد!
آلمان سومین کشور رقابت پذیر در جهان بعد از آمریکا و سنگاپور است و ایران در رتبه 89 است
به گزارش خبرگزاری دویچه وله، مجمع جهانی اقتصاد در تازه ترین برآورد خود از رقابت پذیری کشورها 140 کشور را در 12 شاخص با هم مقایسه کرده است با در نظر گرفتن امتیاز کلی، آمریکا، سنـگاپور و آلـمان اول تا سوم هستند و ایران در رتبه 89 قرار دارد.
در این گـزارش، جمعیت ایران 81 میلیون و 400 هزار نفر، متوسط رشد اقتصادی این کشور در 10 سال گذشته 1.8 درصد و سهم آن از تولید ناخالص جهان1.30 درصد عنوان شده است. میزان بیکاری در ایران هم 12.5 درصد اعلام شده است.
این خبرگزاری بیان کرده که مجمع جهانی اقتصاد برای سنجش رقابتپذیری کشورها چهار زیرمجموعه اصـلی را در نظر گرفته است: تـوانمندسازی تجاری، سرمایه انسانی، بازارها و اکوسیستم نوآوری.
هر کدام از این زیرمجموعهها بر اساس چند شاخص سنجیـده میشوند. مجـموع شاخصها 12 عدد است.
نمرهای که در نهایت و بر اساس شاخصهای دوازدهگانه به اقتصاد ایران داده شده 55 است. این کشور با این حساب در رتبه 89 جهان (در میان 140 کشور) قرار گرفته است.
شاخص های اقتصادی چه میگویند؟
در مورد ایران اطلاعات مربوط به زیر مجمـوعه "بازارها" قابل توجه است. این
زیرمجمـوعه با شاخصهای "بـازار تولید"، "بازار کار"، "بازار مالی" و "حجم بازار" سنجیده میشود.
وضعیت ایـران از نظر "حجم بازار" از 11 شاخص دیگر بهتر است. این کشور از نظر حجم بازار در رتبه 19 جهان قرار دارد.
همـزمان اما شاخص "بازار کار" و "بازار تولید" در بدترین وضعیت قرار دارند. ایران از نظر بازار کار در میان 140 کشور در رتبه 136 و از نظر بازار تولید در رتبه 134 است.
این به این معنی است که ایـران با وجـود بازاری بزرگ، از جذب سرمایه و اشتغالزایی و تولید ناتوان بوده است. ایران در شاخص "نهادهای درگیر در توانمندسازی" و "ثبات اقتصاد کلان" هم در رتبههای121 و 117 قرار دارد.
پس از "حجم بازار" دیگر شاخصی که ایران در آن (در مقایسهبا دیگر شاخصها) وضعیت بهتری دارد، شاخص "ظرفیت نوآوری" است. ایـران از این نظر در میان140 کشور در رتبه 65 جهان است.
طبق گزارش خبرگزاری دویچه وله، آلمان از نظر نوآوری، پیشتازجهان است.
بررسی شاخصهای دوازدهگانه نشـان میدهد که آمـریکا، سنگاپور و آلمان در رتبههای اول تا سوم فهرست 140 کشور قـرار دارند. هاییتی، یمن و چاد هم در سه جایگاه آخر.
اما اگر تنها شاخص "ظرفیت نوآوری" یا "ثبات اقتصـاد کلان" مد نظر قرار گیرد، آلمان روی سکوی نخست میایستد. از نظر"حجم بازار" چین پیشـتاز است؛ از نظر نهـادهای مؤثر درتوانمندسازی نیوزیلند؛ از نظر "زیرساختها" سنگاپور؛ از نظـر"مهارت" فنلاند و در شاخص "کاربرد آیسیتی" (فنـاوری اطلاعات و ارتباطات) کره جنوبی.
آمریکا در سه شاخص "پویایی کسبوکار"، "سیستم مالی" و"بازار کار" پیشتاز است. سنگاپور هم علاوه بر "زیرساختها"، در "بازار تولید" گوی سبقت را از رقیبان ربوده است.
همچنین در شاخص "سلامت" اسپانیا، ژاپن، سنگاپـور وهنگ کنگ به صورت مشترک در صدر نشستهاند.